Friday, February 15, 2013

KRISIS PENYEMBUHAN

Assalamualaikum semua..

D ingin berkongsi tindakbalas yang bakal kita hadapi di sepanjang proses penyembuhan apabila kita mula mengambil Exfuze Seven+ sebagai makanan tambahan.. PENTING PENTING PENTING!!!!!

Tindakbalas Pembersihan, Tindakbalas Nyahtoksik dan Tindakbalas Herxheimer..
Exfuze Seven+Apakah ia??

Tindakbalas ini berlaku apabila tubuh mencuba untuk menyaktoksik racun keluar dari badan dengan kadar yang lebih cepat daripada keupayaan tubuh yang sebenar. Lebih banyak kadar racun di dalam badan seseorang, lebih serius atau teruk tindakbalas penyembuhan yang berlaku. Ia adalah suatu keadaan sementara si mana symptom lebih bertambah di ketika penyembuhan. Anda akan berasa bertambah sakit dan mengandaikan bahawa rawatan tidak berkesan dan tubuh anda sedang membersihkan diri anda dari bahan-bahan kotoran, racun dan ketidakseimbangan.

Tindakbalas ini adalah sementara dan boleh berlaku serta-merta atau di dalam beberapa hari atau minggu sewaktu proses nyahtoksik. Simptom berterusan selesa 1 hingga 3 hari dan terdapat kes-kes yang jarang berlaku di mana symptom kekal selama beberapa minggu. Jika anda menghidapi masalah kesihatan serius, symptom akan kelihatan tidak ubah seperti penyakit anda juga. Kadangkala, kesakitan yang anda alami mungkin lebih teruk berbanding dengan keadaan di mana anda mula-mula menghidap penyakit tersebut di peringkat permulaan. Ini menerangkan tentang terdapatnya kesakitan lebih pada keadaan seseorang. Lazimnya krisis akan berlaku apabila anda berada di tahap terbaik anda. Kebanyakan orang akan berasa sakit pada beberapa hari terawal kerana tubuh melepaskan racun ke dalam aliran darah untuk dibuang. Bagi keadaan yang lebih serius, mungkin ada beberapa siri krisis-krisis kecil yang terpaksa anda lalui sebelum berlakunya krisis terakhir. Di dalam kes apa pun, proses pembersihan dan penulenan sedang berlaku dan racun yag tersimpan akan dibuang.


Penyebab:

Krisis penyembuhan adalah keputusan daripada setiap system badan yang bekerja untuk membuang racun secara berkumpulan melalui semua dan bersedia untuk proses pembaharuan semula sel.

Keputusan terakhir, Tisu lama akan diganti dengan yang baru. Apabila semua rwatan dan program pembersihan menyebabkann kemusnahan bacteria secara besar-besaran, jumlah endotoksin (racun di dalam bacteria itu sendiri) akan dilepaskan ke dalam tubuh. Lebih banyak bacteria di dalam tubuh, lebih banyak endotoksin dihasilkan dan lebih kuat tindakbalas pembersihan berlaku. Bila ada rawatan atau proses nyahtoksik menyebabkan organ dalaman (terutama HATI yang berfungsi menyimpan dadah dan tinggalan racun) melepaskan simpanan racun dan toksin, tindakbalas pembersihan mungkin berlaku. Apa-apa program seperti berpuasa (yang memecahkan lemak yang menyimpan toksin) boleh menyebabkan krisis penyembuhan kerana racun yang sebelum ini tersimpan di dalam sel lemak dilepaskan ke dalam aliran darah.

Simptom

Krisis penyembuhan selalunya akan menghasilkan keadaan-keadaan lampau di dalam apa jua turutan kemampuan tubuh menghadapinya pada ketika itu. Kita mungkin terlupa dengan penyakit atau kecederaan di masa lampau tetapi akan diperingatkan semasa krisis penyembuhan tersebut. Terdapat banyak tindakbalas yang mungkin terzahir semasa berlakunya krisis, yang lazimnya adalah:


Kesakitan sendi dan otot yang bertambah
Sakit perut
Keletihan Terlampau
Kekejangan
Sakit kepala (dipercayai berpunca dari bertambahnya racun di dalam aliran darah)

Kesakitan umum
Sakit tulang
Insomnia
Kepeningan
Kesesakan hingus
Demam (selalunya minor) atau kedinginan 
Kekerapan membuang air kecil atau tidak lawas 
Tekanan darah menjadi rendah
Masalah kulit seperti ruam atau radang
Simptom selsema atau demam
Emosi yang ekstrim; kemarahan, kesedihan, ketakutan dll
Ingatan yang tersimpan akan menjadi igauan
Keresahan
Keadaan emosi berubah-ubah 
Terbentuknya ketakutan baru
Memudahkan perjalanan anda melalui krisis penyembuhan.

1.  Minum banyak air, jus dan the herba untuk membantu pembuangan racun dari badan. Ada yang menyarankan meminum air suling sebagai minuman terbaik, minum 2 hingga 4 liter air sehari supaya proses nyahtoksik dipercepatkan. 
2.  Jika anda keletihan, atau mengantuk, maknanya tubuh anda sedang berkomunikasi dengan anda, maka berehatlah secukupnya. 
3.  Simptom lazimnya hilang setelah pembuangan air besar, maka gunakan enema untuk membantu pembuangan.
4.  Untuk symptom-simptom lain, gunakan meditasi, EFT, akupuntur atau urutan badan untuk mengurangkan ketidakselesaan.
5.  Di dalam kes-kes yang jarang berlaku, kurangkan dos atau berhenti sementara waktu.

Mustahak!!!
Pastikan kesihatan anda di dalam keadaan yang baik dengan pemeriksaan kesihatan yang kerap; jangan membuat andaian yang jika anda mempunyai symptom-simptom di atas semestinya anda sedang di dalam krisis penyembuhan, anda mungkin menghadapi masalah kesihatan yang lain. (Berunding dengan pakar kesihatan/perubatan terlebih dahulu) 

Oleh itu kepada anda di luar sana.. D adalah distributor yang mementingkan kesempurnaan, anda boleh hubungi D +60126137464 untuk sebarang pertanyaan. nak beli untuk mencuba atau mahu menjadi distributor seperti D juga sangat-sangat dialukan :)..

Sehingga bertemu lagi di entry seterusnya :)... Sihat.. bahagia... kewangan... 


Credited to Exfuze.my :).. all infos got from NDO :D.. all pics are from Pakcik Google :)


XOXO RM@D