Monday, April 18, 2011

MC vs hapuskan dosa2 kecil :)

Hari ini RM mc... hmm smlm kena attack kat perut.. tempat appendix sakit.. g jumpa doktor.. n doctor ckp bengkak/infection kuman/bleeding.. so dapat la ubat yang banyak dan perlu dihabiskan semuanya. sakitnya sama macam masa sakit nak operate dulu... fuh tuhan saja yang tahu keperitan itu... bongkok je semasa jln... muntah air so sakit ooooo....rasa usus yang menegang seperti acara tarik tali semasa suakn sekolah :) haaaa boleh bayangkan??????


so amikla ubat yang tak suka diambil. sakit otot,sendi, stop bleeding n sakit perut serta antibiotik.. hmm MESTI habiskan.. kasihan saya.. doakan saya ok yea. tido pun klu mengiring senak perut.. terpaksa la menelentang.. adeh.. sungguh tak selesa.. tapi tak pe Allah sayanga kan diri ini dengan dugaannya.. bila kita sakit maknanye Allah sangat sayang n mengingati kita... penghapus dosa2 kecil.. macam dlm al Quran alim ulama sampai minta diberi demam agar dapat menghapuskan dosa2 kecil.. harapnya Allah berikan kesempatan ini. amin...


Seharian di rumah sangat la busan.. walau bangun tido sudah lewat tapi merasakan masa berlalu sangat lambat...perut masih sakit2 lagi tapi better then yesterday. ASTRO beyond pun tak dapat nak menghiburkan hati ini.. silala kawan2 yg lain menghubungi diri ini.. sangat busan.


Moral of the story, jgn angkat berat, jgn skip ke main skip makanan.... :)