Tuesday, April 12, 2011

Dari kerana MATA :)



hmm sangat bahagia apabila kita melihat mata mereka yang kita sayangi.....

tahukah anda, as muslim senang saja nak dapat pahala.... bagi yang tinggal bersama ibu... dengan melihat mereka kita dah dapat pahala... BESAR kan rahmat ALLAH... yang ada IBU SUSUAN, IBU Angkat, Ibu tiri.. melihat muka mereka kita dah mendapat pahala dari Allah..... sangatlah mudah... dan dan dan percayalah bahawa ITU SEMUA ADALAH RAHMAT N HIKMAH ALLAH :)...

Kita diajar dalam ISLAM dengan melihat huruf-huruf Al Quran juga kita boleh mendapat pahala;) senang kan nak dapatkan pahala.. siapa kata susah... nak atau tak nak sahaja....
Melihat sudah mendapat pahala, membaca/mengaji Al Quran sudah pasti.. bukan itu sahaja malahan menghafal menjadikan ia sebagai ayat2 lazim juga mendapat pahala.. Ya Allah besarnye nikmat Allah ini... MUDAH KAN!!!! so ini juga dari kerana mata;;;;;;_

DANNNNNNN

do u know dari mata kita boleh melihat reaksi seseorg itu menipu ke sedih ke, gembira ke.... hehehehe mata panda ke mata jerung ke... all about EYE :)

pernah kita lihat mata ayah/mak kita semasa tidur...
hmmm cos mata semasa tidur menggambarkan diri kita secara tak langsung... bukan berangan o apa... sy ada baca dalam salah satu journal about it tapi tak ingat apa nama journal tu.

Its really I miss my let ABAH liao...
I dun know how to describe his eye... so sorrow bukan yang menakutkan but penuh makna mata ABAH :) ilove n miss him much.... Deep mata ABAH,....

EMAK, :) hehehe she a wonderful mother.... sangat sabar.. n her eye oso so cathy... ala2 hindustan.. bertepatan dengan paggilan LENG....hahahaha... senyuman aduh rindu sungguh kat Emak...

so dengan ini saya akan balik kg dis weekend... hahahah MAK tunggu anakmu ini yea :)