Thursday, June 27, 2013

AYAT KURSI... Jom amalkan..:)

Assalamualaikum,
Hari ini D nak kongsi amalan baik yang memang sangat-sangat D amalkan.. Semoga kita mendapat manfaat..:)
     - ANTARA 7 KEKUATAN MEMBACA AYAT KURSI -
Thanks kat pak cik Google :)

1) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya ( Sebelum Tidur ) ALLAH SWT Mewakilkan dua orang Malaikat Memeliharanya sehingga Subuh. - yang ini memang baca, selepas 3 Qul dan alfatihah.. mengucap syahadah,dinding diri kita.. kerana kita mati sebentar ketika tidur, mana tau Allah cabut terus nyawa kita?

2) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi diakhir setiap Solat Fardhu….dia akan berada dlm Lindungan ALLAH SWT hingga waktu Solat yang lain. 

3) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi diakhir setiap Solat…… kecuali MAUT dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur….ALLAH SWT Memelihara akan dia ke atas Rumahnya….Rumah Jirannya dan ahli Rumah- Rumah diSekitarnya.

4) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi diakhir tiap-tiap Solat Fardhu….ALLAH SWT Menganugerahkan dia setiap Hati orang yang Bersyukur….setiap Perbuatan orang yang Benar…Pahala Nabi-nabi serta ALLAH Melimpahkan padanya Rahmat.

5) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya….maka ALLAH SWT mengutuskan 70,000 Para Malaikat kepadanya - mereka semua Memohon Keampunan dan Mendoakan Kesejahteraan bagi yang Membaca nya.

6) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi diakhir Solat nya ….. ALLAH SWT akan Mengendalikan Pengambilan ROH nya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi ALLAH sehingga Mati Syahid.

7) Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam Kesempitan nescaya ALLAH SWT berkenan memberi Pertolongan kepadanya.

Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah S.A.W. bersabda….Sampai kanlah pesanku biarpun satu ayat..."
 
So rakan sekalian, terlalu banyak jalan menuju keredhaan dan kesenangan dan ketenangan.. Allah sentiasa bersama kita.. kita TIDAK KESEORANGAN..:D
 
Jumpa lagi, xoxo RM@D muchimuchi..
opss pada sesiapa yang ingin memiliki Exfuze Seven Plus dan Silver boleh contact D..+6012 613 7464..