Wednesday, January 30, 2013

Limited Edition :) Dragon


BERITA BAIK!!

JEMPUTAN KHAS UNTUK ANDA...ke PREVIEW ISTIMEWA World Dirham Berhad..

TAJUK ~ LINDUNG NILAI KEKAYAAN ANDA DENGAN PERAK TULEN
MASA ~ 9 malam
TARIKH ~ 30 Jan 2013 (RABU)
LOKASI ~ WORLD DIRHAM BERHAD 
A1-G2-08 Solaris Dutamas (PUBLIKA),KL
(blkg Masjid Wilayah)
PENYAMPAI ~ Reymee Hussein,Executive Chairman WDB

Ambil peluang ini untuk mengetahui kenapa mengumpul dan memiliki PERAK TULEN lebih baik dari mengumpul dan memiliki emas..

Satu pendedahan yang akan membuka minda anda tentang keperluan "melindung nilai" aset anda...

TAWARAN ISTIMEWA UNTUK ANDA !!
Sebagai pengikut dan pembaca setia FB D,anda akan mendapat cenderahati istimewa dari kami jika anda hadir.

Hantarkan melalui SMS maklumat berikut..
WDB > NAMA> BIL HADIR ke +60126137464

JUMPA ANDA DISANA...

OAT

Asslamualaikum..

Hi semua..

hmm.. suka buat scrub dari oat tak??? ok hari ini sebab balik dah lewat.. D mau buat oat terapi diri dari kepenatan...

hahahah D sangat suka menggunakan oat untuk buat scrub muka.. back to basic.. biasanya D akan guna
tadaaaaa :)
Dah lah murah tahan lama.. 

ambil segenggam oat




basahkan dengan air paip or any mineral water.. kita kepam bagi air dia keluar so macam air susu tu kita cuci muka kita (lembabkan muka kita dengan air oat itu sendiri).... kemudian basahkan lagi oat yang kita kepam tu and mulakan sapu serata mungkin kat muka kita :)


Biar 10 minit kering and kita bilas sambil tenyeh.. hahahah sental daki yang ada...

scrub ni multi function yea.. u bole buat untuk scrub badan juga. so jangan membazir..
Cuci dengan air suam kalau rajin if not memadai air biasa.. hehehe.. Rasa sangat segar..

Lepas tu jangan lupa minum Exfuze Seven+ :) & spray kat muka biarkan semalaman..

See you in the next entry..
PS credit to Mr Google.. semua gambo amik dr dia :)

XOXO RM@D



Tuesday, January 29, 2013

Exfuze Seven+ Proven Benefits


Assalamualaikum.. hi semua :)

Today D nak share Proven benefits by consume Seven+ :)

A pack day and all must FACT :)..






























Ok guys see you in the next entry.. May Allah bless us.. healthy and wealthy...

For more details do contact D +60126137464

XOXO RM@D

Awet Muda Cara Islam :)


Assalamualaikum.. hi semua
Jom Awet muda cara Islam.. credited to http://mirlme.com/9-petua-awet-muda-cara-islam/

D just share again and again.. memang sebahagian dari apa yang D reshare ini D dah lama amalkan. just i think this is complete and details so lets beramal :D
Semua orang nak kekal cantik dan sihat….Kita sangat sangat bertuah dilahirkan sebagai seorang muslim, lahir di dalam Islam. dan sangat banyak petua berguna yang boleh diamalkan di dalam Islam.
Hmm... bukan kerana D seorang wanita so D sangat sangat teruja untuk awet muda tapi most petua D dapat dari Mak dan salah seorang guru agama di negeri kelahiran D.. guru agama tu lelaki.. n yet apa yang cikgu suruh D amalkan memang betul.. Cikgu dah berumur lewat 70an tapi masih nampak muda. salah satunya mulut cikgu tak berhenti berselawat..
Ok guys, sila baca amalan yang D collect and hope kita boleh amalkan mengikut kesesuaian kita.. yang baik kita panjang-panjangkan yea..
Petua 1 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah kalian tu dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap hari urutan ini. - D amalkan setiap kali sebelum amik wuduk, atau bangun selepas tidur... masa cuci muka tu :)

Petua 2 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, minum air dan biarkan ia di dalam mulut selama 10 saat dan sambil itu selawat 3 kali. Kemudian, baru diteguk. Air Liur ada enzim yang boleh jadi ubat. ini kadang-kadang D buat.. :D
Petua 3 : Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yg baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur. Potong kuku memang D amalkan just potong rambut and tanam all kuku and rambut yang telah dipotong tu tak buat..alasan untuk rambut buat mana sempat hari yang D free.. ok now onward D berazam akan ubah tabiat. in sya Allah.
Petua 4 : Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi. - hahaha kekadang amalkan kekadang tak.. kena praktis balik ni :)
Petua 5 : Untuk melihat wajah kita agak muda daripada umur kita, amalkanlah petua ini dengan jujur dan ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap kali selepas solat subuh bacalah surah yusuff, kemudian minum air suam sebanyak tiga teguk sahaja. Wajah kalian akan kelihatan muda daripada umur sebenar kalian. hmm.. ada 111 ayat..

Setelah itu, lakukan senaman ringan. Hirup udara segar dari luar dan jalan tanpa memakai kasut di halaman yang berumput. Geselkan kaki di atas rumput yang masih berembun. ni boleh buat masa kat kg jek.. hahaha umah xde tanah ni...
Petua 6 : Hafalkan ayat 35 ~38 surah Al-Waqiah. Bacalah dalam hati setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.
Petua 7 : Amalkan bangun pagi dan mandi embun. Usap embun dari hujung daun pada wajah, rambut dan kulit badan. Khasiat air embun amat banyak. Wajah kalian akan berseri dan tubuh badan menjadi sihat serta awet muda. alahai cemburu kat Mak di kg.. ni semua boleh dapat senang-senang dr kg.. kat bando boleh juga tapi jarang jarang.. hahahah dah macam cerita P Ramlee lak :P
Petua 8 : Amalkan mandi air telaga sulung iaitu air telaga yang diambil pada waktu pagi sebelum ada orang lain mengambilnya terlebih dahulu daripada kita. Mandilah sebelum air telaga itu ditimba orang. InsyaAllah wajah akan berseri dan badan sentiasa ramping. *ni kalau kalian ada air telaga la yer. - kat KL mana nak dapat even balik kg pun sama.. so kiranya mandi before orang lain mandi ni.. kira ok kot :)
Petua 9: Muka kita biasanya akan berminyak selepas bangun dari tidur. Inilah masanya untuk mengamalkan urutan wajah. Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan di letakkan di bawah mulut (dagu). Pusingkan jari kalian ke pipi, pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi. Lakukan setiap pagi di susuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi. Perlu diingat, jangan sesekali mengurut wajah kalian dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan. 
Petua10. Ketika makan, janganlah disulam dengan minum air. Minumlah setelah setengah jam selepas makan. Ini memang D sangat amalkan... jaga perut jangan buncit hehehehehe :D. kadang-kadang sampai satu jam..
Petua11. Rajin-rajinlah membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah. 
Amalkan solat tahajud, Sentiasa tenang dan bersikap positif, Mulakan sesuatu urusan dengan nawaitu yang baik dan niat kerana Allah, Maafkan semua orang sebelum tidur.
Mari kita amalkan dalam kehidupan seharian kita… Sila klik
LIKE & Share…
Semoga bermanfaat kepada semua :) 
pilihla mana amalan yang sesuai untuk kegunaan anda anda anda di luar sana :)
Allah sayang anda.. n D juga.. cara modern pulak... heheheh jom minum Exfuze Seven+... yummy.. baik untuk seisi keluarga...

Jumpa lagi di lain entry :)
opss credited to Mr Google on pics and pic orkid adalah milik peribadi D
XOXO RM@D

Monday, January 28, 2013

WHY EXFUZE SEVEN+ & NOT OTHERS?????

Assalamualaikum.. hi guys :)

A rest day (public holiday for Thaipusam) and  we study more about Exfuze Seven+
For more details contact D +60126137464


100% Natural... No Sodium Benzoate... Not juice concentrates... No artificial thickeners... No artificial sweeteners... Highest Antioxidant content... Rich in pure extract nutrients... Approach by Ministry of Health... Highly effective with multiple super food content... High absorption rate (CAP-e assay tested)... Shown to improve many health conditions... Heat resistant up to 260 degree celcius... Longer shelf life... High ORAC value... BSCG certified... Certified Halal... Door-step delivery

...REAL PRODUCT... REAL PEOPLE... REAL BUSINESS... REAL TESTIMONIAL...


Proven Benefits

Aids in muscle constractions
Aids appetite control
Aids cellular regeneration
Cleanses and detoxifies the body
Enhances gastrointestinal health
Fights damaging free-radicals
Helps reverse the sign of aging
Help maintain healthy cholesterol levels
Helps regulate emotions and calm nerves
Improves mental focus
Increase energy and stamina
Possesses anti-inflammatory benefiits
Promotes better blood circulation
Promotes quicker healing
Supports the immune system
Supports blood glucose control
Supports relaxation and better quality sleep


May also be beneficial for

***Ance***Arthritis***Asthma***Autism***Bronchitis***Burn***Constipation***Depression
***Diabetes***Eczema***Gastric***Gout***High Cholesterol***Insomnia***Low & High Blood*** ***Pressure***Melasma***Migraine***Muscle***Recovery***Ovarian Cyst***
***Pigmentation***Psoriasis***Scar***Sinus***Stroke***Thyroid***



Highly recommended for busy individuals and students as it

Promotes alertness
Promotes focus and memory retention
Promotes relaxation without drowsiness
Promotes mental clarity anf focus
Help reduces stress
Helps regulate moods
Help relax nerves
Help to restore GABA -Gamma Amino Butyric Acid (Brain anti-stress neurotransmitter)

So guys, its proven and 100% natural.. go for natural go for Exfuze Seven+... healthy and wealthy together.

For more info do contact D +6012 613 7464..

See you again in the next entry..

May Allah bless us :)

XOXO RM@D

Peluang datang TIME kita tak READY?? Are u prepare???


Hi semua & Assalamualaikum.



Bila minda dah bergerak positif in sya Allah semuanya positif.. talian hayat jangan putuskan.. submit sahaja..

yea D nak share apa yang di buat kenapa EXFUZE SEVEN +

Lets study :)

D berada di dalam group R350+7 which we bring to you EXFUZE, WDB dan HEITECH... Real Product, Real Business & Real Platform.

Di dalam Exfuze Seven+ anda boleh memilih untuk menjadi CONSUMER atau BUSINESS BUILDER (Networking)...

Yea pilihan di tangan anda, bagi diri D, D bermula dengan CONSUMER.. sharing and sharing semua yang D ada untuk kebaikan bersama.. KESIHATAN... KEBAHAGIAAN... dan KEWANGAN. Lengkap di dalam system..

Sebagai consumer dan most of my family members consume.. mean its GREAT PRODUCT from GREAT BUSINESS for GREAT PEOPLE like us.. its really AWESOME guy.. no doubt.. its come from the bottom of my heart.. I tell you. Guys you all can check from my previous just type Exfuze Seven Pluss you will get more info.. 

I believe you guy consume all vitamins or any others supplements. yea yet it is pills and commonsense our body is like a sponge.. senang nak absorb cecair dari pills.. memang betul pun.. 90-98% keluar balik apa yang kita ambil iaitu pil :)

Tapi dengan Exfuze Seven+ body absorb 90% semua supplement yang kita minum :)  Ok D tak mau cerita panjang lebar kehebatan exfuze but D nak share as a business builder why you choose Exfuze Seven+.

Sebagai business builder kita akan mendapat 3 jenis bonus..

Pacesetter adalah bonus pertama.. kita bakal menerima sehingga ke level 9 dengan % bonus bermula dari 25%-1%.. was it is great? Tak perlu tamak kita jalankan secara kecil-kecilan namun berterusan. You decide :).. Yea its MLM tapi D tak ada pun meeting setiap malam.. yang penting share and get know to the product.. its your tools.. nak datang business preview sangat digalakkan namun again you decide :)

BTC hmm binary team commission anda akan menerima RM105 apabila anda memiliki 2 orang pacesetter (senang cerita introduce 2 org) memiliki 300BV kanan dan kiri rangkaian anda di dalam system.. So lambat atau cepat terpulang kepada anda untuk semua ni.

Bonus terakhir ialah DCM iaitu Director Check Match.. berlaku dan dibayar oleh company kepada kita apabila structure atau all business partner berjalan dengan sendiri.. kanan dan kiri structure.. yang ini kena sit down yea :)

Actually semua kena sit down and share :) u decide.. but for me again start as a consumer only.. untuk kesihatan why talk much.. rujuk my preview on testimonial.. 

But bagi diri D again more to consume and share share, sale on product :) terpulang on you decide what you want :)

.... REAL PRODUCT .... REAL BUSINESS .... REAL PLATFORM .... 
.... REAL TESTIMONIAL...

For me niat baik, buat baik in sya Allah dapat baik... n fikir yang baik-baik sahaja...:)

See you in the next entry.

For more detail we set an appointment and we share all :) +6012 613 7464

XOXO RM@D











Sunday, January 27, 2013

My LOVE EMAK :)

Subhanallah... 240113 Salam Maulidur Rasul :)



Assalamualaikum.. hi semua.. D in the house.. yea.. balik kg... seronokkan balik kg menjalankan tanggungjawab kepada emak tercinta dan sanak saudara di kg..

Heheheheheheeee....

Ikan pari masak asam pedas dan ayam masak kicap.. signature dish dari kak Idah utk adik-beradik malahan requested by Amer anak sedara D yang duduk di KL setiap kali balik ke kg.. ayam masak kicap oh ayam masak kicap... jgn main2.. sedap sehingga nak tambah lagi dan lagi dan lagi.. :)

bukan makanan yang D nak share sangat tapi keterujaan D jumpa emak, kak Idah dan Long. hehehhehe abang-abang and anak menakan and kakak yang lain juga :)...

ok D nak imbas kenangan dengan arwah Abah D, dulu semasa hayat arwah sangat suka menyuruh D potongkan kuku arwah.. anda kat luar sana pernah tak parent ask potongkan kuku.. hmm pernah tak korang buat apa yang D pernah buat ni??

yea, semasa kita baby emak/ibu/mama/ummi/mommy or abah/babah/papa/ayah/abi akan buat untuk kita.. masa itu tak rasa pun rasa geli or apa... :) bahagia sahaja diorg buat..

Alhamdulillah, hari ini D dapat buat dekat emak D.. sangat bangga bila D sedang potong kuku sendiri and Emak minta D potongkan kuku Emak. Sebenarnya dah lama Emak minta D potongkan kuku tapi selalu masa tak elok as muslim untuk potong kuku.. hah anda semua mesti tahu yang kita disunatkan memotong kuku pada hari Isnin, Khamis dan Jumaat.. Emak sangat particular on that day. Emak hanya akan potong kuku mengikut hari ini sahaja.. Oleh kerana D selalu balik ke kg hari Sabtu dan balik ke KL hari Isnin selepas subuh memang rare sangat dapat memotong kuku Emak.. Alhamdulillah dapat buat hari ini.. Ntahla bila lagi dapat potong kuku Emak lagi.. yea subject D kena balik Jumaat siang then boleh buat.. Almaklum D kerja Isnin-Jumaat dan kadang kala onsite Sabtu-Ahad..



Anda semua tahu tak yang kedua ibu bapa akan rasa bahagia walau hanya kita buat benda yang kecil-kecil macam memotong kuku mereka.. tak payah nak geli malahan D rasa sangat bangga.. Kak Idah selalu dapat peluang ni.. besar pahala Kak Idah.. yea kerana Kak Idah duduk satu rumah dengan Emak.. Kak Idahlah yang menjaga Emak dan Along D.. Superwomen kami kan!!!!

Senyuman Emak masa terima D balik tadi tengahari sangat COMEL.. ehehehehe...

Yea semasa dia masih bernyawa berbaktilah.. itu sahaja yang D dapat buat.. Balik melawat Emak setiap bulan adalah kewajiban D.. Redha Allah pada kita adalah atas redha Ibu/bapa kepada kita... Rezeki kita yang mencurah pun atas doa-doa mereka..

Hehehe tapi berita best lain ada juga.. bila closing Exfuze to abang and anak sedara :) Alhamdulillah.. closing as a consumer.. Abang untuk satu famili high blood preasure, constipation, migrain, gastric etc etc..and anak saudara guna untuk kegunaan diri, ada resdung.. Alhamdulillah..

Ok see you again..

XOXO RM@D

Wednesday, January 23, 2013

KENAPA EXFUZE SEVEN+

By my experience...

hehehe kenapa D pilih exfuze Seven+ bukan G3 Nu Skin ke Monavie ke.

Alhamdulillah, selepas consume sebulan tada D nak share experiences sendiri.. so baru you all nak percayakan... Yang paling penting harga dia berpatutan jika dibandingkan dengan yang lain bersamaan dengan keberkesanan yang superb. Harga retails RM195 sebotol tapi jadi ahli RM157.50 sebotol. package yang superb. yang lain rasanye u ol tau kan berapa kena invest dan keberkesanan x setanding Seven+. tahan panas sehingga 260degrees celcius :).. so apa lagi.. mmg D terkam la..

Opsss lebih BEST Exfuze Seven+ semua peringkat umur boleh minum guyssss.. sangat baguskan!!!!! baby baru lahir, perempuan mengandung, dalam pantang, dan orang dewasa.. WAS IT BEST?????... tiada had umur untuk sihat dan sihat tidak seperti lain2 jenama...:) makin bersemangat saya... so mean prevent dari sakit since young.. wahhh





1. No more mata berair :) hmm D rabun and bila mengadap komputer lama, mata cepat kering and berair. Alhamdulillah sekarang tidak lagi. and rasanya kalau tak pakai cermin mata pun boleh kot.... hahahaah kalau dulu even mengadap tv kena pakai spec tapi kini tidak lagi... yeaaaaa :) mean no more migrain.... hehehehee.. kalau tak senang sahaja dia menyerang, sampai vomitting.

2. Energy level, alhamdulillah lebih baik dari dahulu. Kalau dulu balik lambat and penat bekerja memang boleh rasa sangat letih.. Ya Allah tuhan sahaja yang tahu.. Bangun tido tak adalah malas-malas. even tidur lewat still boleh bangun subuh and without fail. Alhamdulillah subuh tak ada alasan nak tertinggal ke apa..(yea before this lembab nak bangun pagi and subuh selalu lewat).. Alhamdulillah syukur sangat... meant energy meningkat..takde sakit belakang... dulu memang selalu kena sakit belakang...

3. Kulit makin cantik..hahahaha kan ada seabuckthorn.. alahai dah tak payah nak carik pillss vitamin c and SNE BeautSkin pills.. minum sahaja Seven+ confirm kulit makin cantik, makin putih.. hehehehe yeala.. dah Seabuckthorn & grape seed 20x vitamin c dan 50x vitamin A :).. colagen babe :).. Grape seed bagus untuk anti cancer.. alamak.. all anti penuaan, anti cancer, anti oksidan.. one complete bulk :)... acne takut nak tumbuh especially back shoulder :).. D sangat sensitif kulit.. berhabuk jadi gatal... panas naik ruam..skrg ok :). Wrinkle berkurangan.. sy sudah 30series yea... dekat mata n dahi..now dekat dahi dah tak ada, hujung mata makin kurang :)

4. Nak kata D ada sinus tu tak juga... before this kalau sejuk D mesti running nose :) sekarang tidak lagi :) and amazing D dah boleh tahan sejuk..hahahaha kalau dulu darah katak... kita darah manusia tulen..hahahaah berdarah sejuk kini Alhamdulillah lebih baik.. so moralnye saya dah bole g Europe country or mana-mana negara yang ada musim sejuk lagi.. hahahah dulu mmg takut nak g sebab sy memang tak tahan sejuk.. so yippie..

5. Muka dah tak pucat lagi :) sebab asyik spray Seven+ kat muka sebelum tidur, buat mask..hehehehe.. betul guys.. luka ke jerawat ke akan kecut and kering.. so again jimat tak payah nak beli ubat jerawat..hahaha kulit yang selalu alahan dah tak ada :) yeayyy.. ahhahaa tak payah cucuk botox.

6, Pada yang nak berdiet... hahahah mmg betul bukan D sahaja yang rasa malahan kakak D pun sama.. kurang rasa lapar.. boleh tahan until ke tengahari about 2pm if minum about 8am in the morning... then kalau dah amik lunch memang waktu malam tak akan rasa lapar.. ehhh salah ke diet saya ni.. masalahnye perut tak lapar... mlm before tido minum lagi... meant makan in small portion tapi bole kerap... :) badan rasa ringan sahaja... wah promote gila tapi itu yang D dapat rasa...

7. ok.. pada yang pori2 terbuka.. secara tak langsung dengan minum Seven+ ni bole membuat pori-pori anda mengecil.. tak tipu.. orang perempuan ke lelaki ke semua suka ni.. siapa yang tak suka cantik.. ni bukan angkat diri.. tapi really true.. i am having big pores before this and it really killing the pores...hahahaha.. muka fresh sungguh.. so no doubt la pati Seven+ sungguh AWESOME...

8. Baru D perasan, no more period pain... walau tak seteruk mana, but again 8hr hari pertama tu masa yang siksa yea.. but now no more :)..  - edited (040213)

9. Baru perasan juga backbone pun dah tak sakit lagi, buktinya.. i can ware my high heel 4inc for few hours and balik rumah tak sakit belakang.. lubricant berjln bagus :).. Perempuan memang gila kasut kan itulah saya... :) - perasan masa company annual dinner (010213)- suka suki.. duduk kat kerusi opis lama-lama pun ok, kalau duduk cepat dah rasa lenguhnya :)

10.Ramai yang makin sihat dengan minum Seven+ hahahahah... my families members dan kenalan rapat..

I think these 7 points enough for right now.. motive D would like to compile all testimonials from my family members yang amalkan Seven+.. Mak, Along, Kak Idah, Kak Tit sekeluarga, Kak La sekeluarga, Kak Shikin sekeluarga, Akak.. many more.. tungguuuuuuuuu

So guys what are you waiting for???? Let Sihat, Bahagia, poket kembong bersama Exfuze Seven+.. 

Do contact D +6012 6137464.. sharing is caring...

Next entry D will show the price rate and what will you get as Seven+ consumer... hahaha nak jadi BUSINESS BUILDER also boleh...

XOXO RM@D 

Tuesday, January 22, 2013

OPC di dalam Seven+.. Apa tu???







Oligomeric Proanthocyanidine (OPC) terdapat di dalam seabuckthorn dan grape seed extract memiliki kuasa antioksida 20 kali VITAMIN C dan 50 kali VITAMIN E :)


OPC mampu menguatkan sel darah dan menjadikan lebih elastik dan segah, terutama sekali pada sendi-sendi dengan cara menstabilkan KOLAGEN dan ELASTIK dalam badan.


Semakin kita meningkat usia, badan semakin berkurang kolagen dan elastin.. sebab itu ramai orang tua sakit-sakit sendi dan lain-lain :).. tapi in sya Allah dengan Seven + tidak lagi..

Oleh kerana sel darah menjadi lebih elastik dan segah, pengaliran darah yang membawa oksigen menjadi lebih lancar.. ia secara langsung mengurangkan risiko penyakit jantung.

Kandungan omega 3&6 lebih memberikan kesan yang synergistic untuk memecahkan lemak-lemak yang tersumbat dalam sel darah.. Lemak-lemak ini yang menyebabkan darah tinggi dan sakit jantung.


Nutrient di dalam OPC dan vitamin C terbukti untuk kulit cantik :)

Semua ini terkandung di dalam Seven +.. so??

Jom sihat sama-sama..

hubungi D laju-laju jika anda di luar sana mahu sama-sama menjaga kesihatan.. sambil menjaga kesihatan boleh menjana pendapatan juga :)

+6012 613 7464..


XOXO RM@D

Monday, January 21, 2013

..... Fahami...



Hi all..

Bila kita faham lebih kusyuk kan:)

just for me myself and all of you yang D sayang :).. Bacaan dalam antara dua sujud :).. Bersama ke arah kebaikan :)


LOVE yea..

XOXO RM@D

... Saya telah bertambah umur.... :)

Assalamualaikum...

Syukur alhamdulillah... Allah panjangkan umur saya.. menjadi khalifah yang Allah pilih kepada diri sendiri yang pasti dan kepada persekitaran.. yea kita adalah KHALIFAH pilihan Allah.

hari ini 21012013.. ya Allah... bertambah umur saya sudah..

32 tahun yang lepas tepat 2145 lahirlah saya.. baby comel yang diberi nama 
ROSEDIANA BT MOHAMMED... 
hehee memang comel x caya tengok gambo saya ni... hahahahaa

hahahaha.. ini umur 2 tahun.. comel kan saya, sehingga kini tetap comel juga :) hahaha anak siapa ini.... anak arwah Hj Mohammed B Hj. Hussein dan Hjh Marhamah Bt Hj Noor...

A big famili members so that we do have a great heart, love & semua yang baik-baik belaka..
hahahaah.. i should keep this entry and post sharp2 2145 hahahaha.. no.. i really appreciate the time given by Allah to me... so baru i lahir...:) lahir malam khamis u ol :)... kata orang jawa berani.. yea.. i believe on it..

Thanks pada yang wish either sms, email, fb, instagram n whatsapp.. n face to face...love u oll :) semoga doas yang baik ini menjadi kenyataan.. aamiin.

i have a dream a song to sing..


XOXO RM@D


Friday, January 18, 2013

Bagaimana Exfuze Seven+ merawat Kanser??

Exfuze Seven+,




Kanser berpunca daripada radical bebas dan makanan yang ada carcinogen contohnya satay, (kesan hitam terbakar)

Exfuze memiliki phytochemical  sejenis antioxidant yang bertindak merencatkan apoptosis dalam sel kanser.  Phytochemical juga menyebabkan metastasis tidak berlaku .. Guys metastasis adalah proses penyebaran sel kanser ke tempat lain. Manakala apoptosis pula ialah kemusnahan sel . Phytochemical ialah bioactive compound yang dijumpai di dalam buah-buahan dan sayuran yang melindungi sistem badan dari diancam penyakit.

Oleh kerana Exfuze ialah cecair, ia tidak memerlukan bahan kimia sebagai agen penstabil.. Kadar penyerapan cecair adalah 90% berkesan daripada bukan cecair.. heheheh so stop all pills yea.. bazir sudah.. 98% x serap badan..





































                  



See you again..

Do contact D if you need more info on Exfuze Seven + 
+6012 6137464..

XOXO RM@D


Thursday, January 10, 2013

SILVER WDB... Gold is good but Silver better :)

Assalamualaikum.

hi semua :)

Jom kita kaji-kaji SILVER dari WDB..

Its really connect to my topic today.. Gold is good but silver better...




Yes everybody will say Gold is good. Like in the previous entry D hope that you guys still can remember i told you that WDB is first company in Malaysia which really focus on silver  as our intelligent saving and its OFFER AN INNOVATIVE PROFIT SHARING PLAN to us... Ya Allah.. Ya Allah...OMG OMG OMG.. siapa nak bagi kita guys?? bank??? no they will use our money invest and just give us only 3-5 %.. but WDB!!!! jengjeng  14-18% and more more more.. Ya Allah does its THE BEST intelligent savings??? ok guys you think on it yea :)

As now 1 gold = 54 silver (same gsm yea 29.75), from here we will say that Gold is more value from silver.. yes or not??? answer me.. Yeala untungkan.. 1 gold = 54 silver.. tinggi nilainya..

But how about if the price just increase with 0.10cent.. what is the exactly value we will have?? silver more value or gold??.. so if you smart which will you choose? Silver or Gold? During jualan murah will you buy harga mahal or harga murah to get better value??? you answer in your heart :)

As we do understand demand on silver is really-really undetectable... all our gadgets, from telephones, all electronics equipment, houses equipment all need silver... eventhough bagi kita yang menampal gigi juga menggunakn silver :) so its shows how is market demand to have more silver... in these situation shows us on silver (the value on it).. and ladies we need to know that dalam barang kemas kita pun ada cairan silver to ikat each molekul before jadi barang perhiasan. how its show us the DEMAND on SILVER.. BETTER right??? Demand tinggi VALUE pun lebih-lebih tinggi.. means $$ berganda lebih dari apa yang kita jangkaukan. Awesome right?

The World is running out of silver and is getting more rare than gold. The 'laws of supply and demand' dictates that silver could be more expensive than gold.


Lets we talk about how Dirham/Dinar can help us to avoid inflation, in WDB its share and show you everything.. inflasi berlaku every second guys.. samada kita tidur, makan, memandu, mandi atau segala bagai pekerjaan yang kita lakukan. its about $$ kaching-kaching.. its about 5%-6%... but most investors will say its about 8% inflation all around.. they believe on it. quoted from WDB founder Reymee Hussein.

If 1400 years ago, 1 dirham we can buy 1 whole chicken and 1 dinar you can buy 1 whole goat.. lets see what will happen in the feature time.. is it remain the same?




ok here you go!!!



its show that despite 1400 years, using REAL money (silver and gold), a chicken and a goat cost the same!!

It isnt a coincidence that despite 1400 years passing by, the cost of buying the almost exact items cost the SAME! This breaks conventional wisdom! How can this be true?? 





It is simple. The reason why things really costs the same is because, both the gold and silver and the chicken and the goat is the same. Neither has essentially changed! The only reason why we think it should cost more is because of the man made phenomenon of inflation.

This is the reason why things get more expensive year after year!...

So buy silver now and wait for it :)...


contact D +6012 6137464 laju-laju.. free consultation..:)

see you later for real business and real product.

XOXO RM@D



Exfuze Seven+ miracle


eXfuze Seven+ Classic adalah gabungan ekstrak daripada :

  • Noni
  • Goji
  • Brown seaweed (fucoidan)
  • GAC
  • Mangosteen
  • Seabuckthorn
  • Acai berry
  • Aloe Vera
  • Buah delima (pomegranate)
  • Blue Berry
  • Anggur - untuk perasa jus
  • Air Functional - untuk pemprosesan ekstrak



eXfuze Seven+ adalah Diet Tambahan Multi-Botani yang pertama mengandungi segala khasiat rebutan seluruh dunia. Ia dirumuskan ke dalam bentuk kekayaan ekstrak yang digabungkan dalam satu sistem penghantaran yang menakjubkan. 

Tidak seperti Jus, produk keluaran eXfuze Seven+ kaya dengan anti-oksidan dan disebatikan dengan akstrak asli botani super serta buah-buahan segar dari seluruh pelusuk dunia. 

Proses ekstrak yang digunakan dalam penghasilan seven + dapat memisahkan zat makanannya daripada zat yang kurang penting dan selulosa yang tidak boleh dihadam. Oleh itu, ekstrak lebih berkesan dan mudah diserap oleh badan berbanding jus perahan dan paras gulanya yang kurang berbanding jus perahan. 

Ciri yang paling hebat dalam Seven+ Classic adalah komponen tambahannya yang dapat membantu tubuh anda menggunakan segala khasiat dengan sebanyak mungkin. Apabila partikel-partikel yang tumpat dengan nutrien adalah lebih kecil, lebih banyak yang dapat dicerna menjadi komponen yang boleh diserap. Ini akan mentakrifkan teknologi kami yang benar-benar akan dikenali kerana keupayaan penghantarannya. 

Diperkaya dengan 'Chaperone Molecule'hasilnya adalah sistem yang mampu menghantar peratusan bahan yang lebih tinggi ke lokasi yang diingini dalam tubuh anda. Malah sistem penghantaran kami telah dirumus secara saintifik untuk menanam khasiat penting yang ada dalam campuran sinergi Seven+ ke dalam bahagian sel-sel tubuh.



Kenapa perlu mengambil eXfuze seven+ sebagai minuman harian

eXfuze Seven+ membekalkan bahan mentah kepada tubuh untuk melindungi, membaiki, memulih, mengawal dan mengekalkan ke dalam semua sistem tubuh
  • Mengekalkan kesihatan sedia ada
  • Memperbaiki sel-sel badan yang telah mati dan rosak dan mengembalikan tahap kesihatan anda
  • Melindungi daripada serangan virus, bakteria, fungus dan sebagainya
  • Memperkuatkan sistem pertahanan badan sedia ada
  • eXfuze seven+ tiada gula tambahan
  • eXfuze seven+ tiada gula tiruan
  • eXfuze seven+ tiada pekatan tambahan
  • eXfuze seven+ adalah minuman ekstrak pertama di dunia !
  • Teknologi "Cheperone Molecule" membolehkan nutrisi seven+ sentiasa sama walaupun dalam suhu yang ekstrem
  • Minuman ekstrak yang menjimatkan kerana sebotol (750ml) adalah untuk kegunaan sebulan untuk seorang
  • Ianya ekstrak oleh kerana itu ianya mudah di serap ke dalam badan

7 Rahsia Kandungan eXfuze Seven +... 



Gac

Mengandungi 70 kali ganda lebih Lycopene berbanding tomato, 10 kali ganda lebih Beta Carotene berbanding lobak merah. Ia melembut dan melicinkan kulit serta mencerahkan mata


- Mencegah Strok, Barah & Jantung
- Mengawal Gula Dalam Darah
- Mencegah Kanser Prostat
- Pencegahan Kehilangan Daya Ingatan dan Penyakit Alzheimer
- Pengawalan Kolesterol






Noni


Mengandungi Beta-Carotene, Kalsium dan semua jenis vitamin B, C dan pelbagai mineral
- Membaiki Sistem Pernafasan (Lelah)
- Menurunkan Paras Gula Dalam Darah & Membaiki Fungsi Pankreas
- Menyalesaikan Masalah Resdung/Alahan
- Membaikpulih dan Membina Sel-sel Tubuh
- Mengeluarkan Toksid/Keracunan Dalam Badan 
- Menambah Oksigen Dalam Badan
- Menghancurkan Lemak Dalam Badan



Goji


Mengandungi 19 Asid Amino, Beta-Carotene, 21 jenis Mineral, Vitamin B, C dan Kompleks E.

- Memusnahkan Radikal Bebas
- Meningkatkan Metabolisma
- Melancarkan Peredaran Darah
- Merendahkan LDL Kolesterol
- Meningkatkan Sistem Imun
- Meningkatkan Fungsi Hormon
- Mengurangkan Risiko (Cataracts)





Seabuckthorn


- Penjagaan Rambut
- Rawatan Kulit Kepala
- Mengurangkan Inflamasi Kulit
- Tingkatkan Penyembuhan Luka Kulit
- Memerangi Eczema
- Mengurangkan Pigmentasi Kulit
- Atasi Rheumatism serta Sakit Pinggang
- Membantu Sistem Penghadaman



Fucoidan/brown seaweed

Adalah sejenis Nutrien bernama Fucoidan. Kandungan Vitamin dan Mineralnya menyerupai kandungan Susu Ibu. Ia dapat menyokong imun seseorang dengan menambahkan Sel Darah Putih yang sihat.

- Anti-radang yang hebat
- Penyahtoksik Badan



Acai


Mengandungi Vitamin A, B1, B2 & B3 seta Vitamin C, Anti-oksida, Phytonutrien dan Asid Amino yang hampir sempurna.

- Membantu dan Merangsang Sistem Imun & Metabolisma
- Membantu Menghalang Pembekuan Darah
- Menjaga Kolesterol Baik & Mencegah Penyakit Jantung
- Mengurangkan Berat Badan/Melawan Obesiti
- Membaiki Sistem Penghadaman
- Menigkatkan Tenaga & Stamina
- Menurunkan Tekanan Darah
- Anti-penuaan dan Radang/Melawan Radikal Bebas


Manggis


Mengandungi Anti-oksida dan kandungan Xanthones yang amat tinggi. Membantu memperbaiki dan memulihkan Penyakit Saraf, Trombosis dan Hipertension.

- Mencegah Batu Karang & Buah Pinggang
- Mencegah Osteoporosis
- Mencegah Kemurungan, Tekanan/Stress
- Mencegah kesan-kesan Diabetes
- Anti-tumor dan Mencegah Kanser
- Membantu Mengawal Tekanan Darah Tinggi
- Mencegah Lenguh Sendi


Secara ringkasnya, melalui Testimoni pengguna kami eXfuze Seven+ terbukti amat bagus dalam pencegahan mahupun penyembuhan Penyakit seperti di bawah : 


1) Kencing Manis  2) Darah Tinggi  3) Kolestrol Tinggi  4) Gout  5) Saluran Darah  6) Kanser  7) Pertumbuhan Tumor  8) Gastrik  9) Ulser  10) Sakit Belakang  11) Sengal Badan  12) Masalah Urat Saraf  13) Sakit Sendi  14) Penyakit Kulit  15) Letih Lesu  16) Strok  17) Parkinson  18) Lumpuh  19) Nyanyuk  20) Jangkitan Virus, Bakteria @ Parasit  21) Resdung  22) Alahan  23) Asthma  24) Buasir  25) Buah Pinggang  26) Jangkitan Pundi Kencing  27) Jangkitan Faraj  28) Sembelit  29) Cirit-Birit  30) Masalah Sengugut  31) Menopause  32) Otot Kejang  33) Arthritis  34) Migrain  35) Stress & Kemurungan  36) Masalah Tidur  37) Thalassaemia  38) Alzheimer  39) Mencantikan & Melicinkan Kulit  40) Awet Muda

90% of liquid supplement easily for our body to absorb then a pill:)

Guy Allah love you and me too :)

JOM SIHAT bersama Exfuze seven +..pm D laju-laju +60126137464 

See you again in the next entry..

XOXO RM@D